Vad kan man behandla med PlasmaIQ?

Plasma IQ-behandlingen är en mångsidig och anpassningsbar teknik som kan vara fördelaktig för en bred målgrupp med olika hudproblem och skönhetsmål. Den är speciellt effektiv för:

Hudåtstramning: PlasmaIQ hjälper till att strama upp huden och minska synliga fina linjer. Den är särskilt effektiv för områden som ögonlock, kråksparkar, pannan och fina linjer runt munnen.

Minskar ärr och bristningar: Behandlingen kan användas för att reducera ärr från kirurgi eller skador samt för att förbättra hudens utseende vid bristningar.


Hudflikar:
Även känt som skintags är mjuka tillväxter som hänger från huden. Plasmapen kan användas för att behandla och ta bort skintags genom att applicera värmeenergi, vilket orsakar sublimering och krympning av vävnaden.

Fibrom: Fibrom är små, mjuka tillväxter som kan vara fästa vid huden genom en smal stjälk. Plasmapenbehandling kan användas för att minska storleken eller ta bort fibrom genom att applicera värmeenergi.


Milier:
Milier är små vita cystor som bildas på hudens yta, ofta runt ögonen och kinderna. Plasmapen kan användas för att öppna och tömma cystorna genom att applicera värme.


Xantelasma:
Xantelasma är gula plack som kan bildas runt ögonlocken. Plasmapenbehandling kan användas för att behandla xantelasma genom att applicera värme för att bryta ner de fettavlagringar som orsakar dessa plack.

 

Hemangiom: är en godartad tumör relaterad till blodkärlen, ett angiom, som vanligen syns på huden och på grund av sitt utseende och klarröda, rödlila eller mörkröda färg då kallas smultronmärke eller jordgubbsmärke. Genom att applicera lire värme så drar hemangiomen ihop sig oc bleknar bort.

Resultat

Resultaten av en plasmapenbehandling kan variera mellan olika individer och beror på flera faktorer. Det alltid en bra idé att genomgå en noggrann konsultation före behandlingen för att bedöma om plasmapenbehandlingen är lämplig för dina specifika behov och förväntningar.

 Inte alla kommer att uppleva exakt samma resultat, och resultaten kan påverkas av följande faktorer:

 

Individuella hudförhållanden: Hudens tillstånd, elasticitet och kollagennivåer varierar mellan olika personer. Personer med god hudelasticitet och frisk kollagenproduktion kan uppleva mer imponerande resultat jämfört med de med mer utmanande
hudförhållanden.

 

Hudtyp och färg: Hudtyp och färg kan påverka resultatens synlighet. Personer med mörkare hudtoner kan löpa en högre risk för pigmentförändringar och ärrbildning, och resultaten kan vara mindre förutsägbara.

 

Eftervård och återhämtning: Patientens följsamhet med eftervårdsinstruktioner och återhämtningsprocessen kan påverka hur väl resultatet utvecklas. Att undvika solen, använda solskyddsfaktor och undvika att dra eller pilla på det behandlade området är viktiga aspekter av eftervården.

 

Förväntningar: Realistiska förväntningar är viktiga. En person med realistiska förväntningar på resultatet och förståelse för behandlingens begränsningar är mer benägen att vara nöjd med resultaten.

Är PlasmaIQ behandlingen smärtsam?

Behandlingen utförs med lokalanestesi för att minska obehag, och de flesta patienter upplever endast mildt obehag under ingreppet. Efter behandlingen kan det finnas en viss svullnad och rodnad, men dessa biverkningar avtar inom några dagar.

Hur lång tid tar en PlasmaIQ behandling?

Behandlingstiden varierar beroende på området som behandlas, men en typisk behandling tar vanligtvis mellan 30 minuter till en timme. Det är en relativt snabb procedur som kan utföras som en lunchpausbehandling.

Att tänka på innan

Förberedelserna inför en plasmapenbehandling är viktiga för att optimera resultaten och minimera risken för komplikationer. Innan du genomgår en plasmapenbehandling bör du överväga följande:

 1. Konsultation med en kvalificerad professionell:

  Innan du överväger plasmapenbehandling, boka en konsultation med en av våra erfaren hudvårdsspecialister på Reborn Avenue. Under konsultationen kan vi bedöma dina hudförhållanden, diskutera dina mål och avgöra om plasmapen är lämplig för dig.

 2. Kontraindikationer :

  -Graviditet och amning
  -Autoimmuna sjukdomar
  -Diabetes
  -Hudinfektioner
  -Historik av keloidbildning
  -Blodkoagulationsproblem
  -Aktiva hudsjukdomar
  -Känslig hud och solbränna

 3. Undvik solbränna och solning:

  Undvik att exponera det område som ska behandlas för överdriven solning eller solbränna minst två veckor före behandlingen. Solbränna kan öka risken för biverkningar och komplikationer.

 4. Avstå från användning av retinoider:

  Om du använder produkter som innehåller retinoider, sluta använda dem några dagar före behandlingen. Retinoider kan öka känsligheten i huden och öka risken för obehag under behandlingen.

 5. Undvik blodförtunnande substanser:

  Undvik att ta blodförtunnande mediciner eller kosttillskott (som aspirin eller omega-3-fettsyror) några dagar före behandlingen. Detta minskar risken för blåmärken och blödning.

 6. Använd inte alkoholhaltiga hudvårdsprodukter:

  Avstå från att använda produkter som innehåller alkohol på det behandlade området dagarna före behandlingen. Alkohol kan öka risken för obehag och irritation.

Eftervård

Direkt efter din behandling syns små brunaktiga prickar, viss rodnad och svullnad kan uppstå. Andra dagen ökar svullnaden något. På den tredje dagen är svullnaden i princip borta och behandlat område är torrt och prickarna tydliga. På den 5-7 dagen är huden fin igen med en lätt rodnad. Huden kan kännas öm 1-3 veckor.

Omedelbart efter behandlingen kan det finnas en brännande känsla. Detta kommer vanligtvis att minska under resten av dagen. Efter behandling är det normalt att du har en svullnad. Detta är speciellt runt ögonen och kan vara i flera dagar och leda till störningar i synen under den inledande perioden. Om svullnaden är svårare kan en antiinflammatorisk medicin och/eller anti-histamin bidra till att lindra svullnaden.

Det är obligatoriskt att undvika solen och använda solskyddsfaktor de första 3 månaderna.

Vi avråder från att använda kall kompressor eller is för länge efter behandlingen kan det potentiellt försena läkningsprocessen. Det kan hämma kroppens naturliga reaktioner och minska effekten av behandlingen över tid.

PlasmaIQ arbetar genom att applicera värme på huden för att orsaka sublimering och stimulera kollagenproduktionen. Användning av is kan potentiellt minska den önskade effekten av värme som är viktig för behandlingens resultat.

X