Är Pico laser behandlingen säker?

Picolaser är en säker behandling när den utförs av kvalificerad och erfaren personal. Vi på Reborn Avenue har utbildade experter som har expertis inom att utföra Pico laser behandlingar på ett säkert sätt.

Vilka åkommor kan man behandla med Pico laser?

Picolaserbehandling används för att behandla flera hudtillstånd och kosmetiska problem. Här är några av de åkommor och problem som kan behandlas med pico laser:

 1. Tatueringsborttagning:

  Pico lasrar är särskilt effektiva för att bryta ner tatueringspigment i mindre partiklar, vilket underlättar kroppens naturliga eliminering. Detta gör pico laser till ett populärt val för tatueringsborttagning.

 2. Hyperpigmentering:

  Pico laser kan behandla hyperpigmentering, inklusive solfläckar, åldersfläckar och melasma. Det kan minska överdriven pigmentering och förbättra hudtonen.

 3. Hudföryngring:

  Pico laser har förmågan att stimulera kollagenproduktionen i huden, vilket kan förbättra hudens elasticitet och minska fina linjer och rynkor. Det kan användas för allmän hudföryngring.

 4. Ojämn hudton och textur:

  Pico laser kan förbättra hudens övergripande ton och textur genom att behandla ojämn hudton och minska synligheten av fina linjer och rynkor.

   

Antalet behandlingar som krävs kan variera beroende på det specifika tillståndet som behandlas. En noggrann bedömning och konsultation med en av våra hudvårdsspecialister bör genomföras innan du påbörjar någon pico laserbehandling.

Kontraindikationer

Alla är inte lämpliga för behandling med pico laser. Det finns vissa faktorer och kontraindikationer som måste övervägas innan en person kan genomgå en pico laserbehandling. Här är några av de aspekter som bör beaktas:

 1. Hudtyp och färg:

  Mörkare hudtoner kan ha en ökad risk för oönskade pigmentförändringar eller ärrbildning efter pico laserbehandling. 

 2. Hudtillstånd och sjukdomar:

  Personer med aktiv hudinfektion, inflammation eller andra hudsjukdomar på det behandlade området kan vara olämpliga för pico laserbehandling. Även personer med ett historia av keloidbildning eller ärrbildning kan kräva försiktighet.

 3. Graviditet och amning:

  Gravida och ammande kvinnor rekommenderas inte att genomgå pico laserbehandling på grund av bristen på studier om behandlingens säkerhet för fostret eller spädbarnet.

 4. Känslighet mot ljus:

  Personer som är känsliga mot ljus, särskilt de med fotokänsliga hudtillstånd eller de som tar mediciner som ökar ljuskänsligheten, kan vara olämpliga för pico laserbehandling.

 5. Läkemedel:

  Vissa mediciner eller medicinska tillstånd kan vara kontraindikationer inför en picolaser behandling. Till exempel kan personer som tar vissa antibiotika eller isotretinoin (Accutane) vara olämpliga för behandlingen.

 6. Historik av ärrbildning eller läkningsproblem:

  Personer med en historia av svår ärrbildning eller problem med läkningsprocessen bör diskutera detta med sin behandlare innan de överväger pico laserbehandling.

Det är viktigt att genomgå en noggrann konsultation med en av våra kvalificerad  behandlare på Reborn Avenue innan man påbörjar någon pico laserbehandling. Under konsultationen kan vi bedöma ifall din hudtillstånd, medicinska historia och andra relevanta faktorer för att avgöra om picolaser är lämplig och säker för dig.

X