Kemisk peeling är en mångsidig och effektiv metod för hudförnyelse som erbjuder flera fördelar och kan anpassas till individuella behov. På Reborn Avenue kan våra erfarna hudterapeuter skräddarsy en behandling som passar dina specifika mål. Om du är intresserad av att utforska möjligheterna med kemiska peelingar är du välkommen att kontakta oss för en personlig konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå en friskare, ungdomligare och mer strålande hud.

Fördelar med kemisk peeling

Reborn Avenue har specialiserat sig på att erbjuda de fördelar som kemisk peeling kan erbjuda för hudens hälsa och utseende. Denna behandling kan hjälpa till att minska fina linjer och rynkor, förbättra hudens textur och lyster, minska ojämnheter och pigmenteringar samt behandla akne. Den främjar även kollagenproduktionen, vilket ger huden en fastare och ungdomligare känsla. 

 

Typer av kemiska peelingar

Det är viktigt att förstå att det finns olika typer av kemiska peelingar som varierar i styrka och användningsområde. De vanligaste är:

 

Ytlig Peeling: Denna peeling behandlar de yttersta hudlagren och är idealisk för lätta exfolieringsbehov och en fräschare hudton. Den är också en utmärkt metod för att förebygga tidiga tecken på åldrande och upprätthålla en strålande hud.

 

Medeldjup Peeling: Denna peeling penetrerar djupare i huden och är effektiv för att behandla måttliga hudproblem som solskador, fina linjer och ojämnheter. Den ger en markant förbättring av hudens struktur och lyster.

 

Djup Peeling: Denna peeling är kraftfull och kan användas för att behandla mer allvarliga hudproblem som djupa rynkor, ärr och allvarlig pigmentering. Trots längre återhämtningstid ger den imponerande resultat och en dramatisk förbättring av huden.

Borttagning av pigment och solskador med hjälp utav kemisk peeling på Reborn Avenue

Frågor om Kemisk Peeling

Hur fungerar en kemisk peeling?

En kemisk peeling innebär användningen av en speciell lösning som appliceras på huden. Denna lösning innehåller vanligtvis syror eller andra aktiva ingredienser som kan variera i styrka beroende på behandlingens mål och individens hudtyp. När lösningen appliceras börjar den arbeta genom att bryta ner de kemiska bindningarna mellan hudcellerna på den ytliga hudnivån.

Efter appliceringen kan patienten uppleva en känsla av stickning eller en mild bränning, vilket är helt normalt och vanligtvis övergår snabbt. Lösningen får verka en stund och avlägsnas sedan noggrant av.

Vad är syftet med en kemisk peeling?

Kemiska peelingar har flera syften och fördelar:

 

 • Exfoliering: De tar bort döda hudceller och orenheter från hudens yta, vilket ger en klarare och mer strålande hudton.
 • Stimulering av Kollagen: Peelingar kan öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket bidrar till en fastare och mer ungdomlig hud.
 • Behandling av Hudproblem: De kan vara effektiva för att behandla specifika hudproblem som akne, pigmentfläckar, fina linjer och solskador.
 • Förbättrad Hudtextur: En kemisk peeling kan jämna ut hudens textur och minska porstorleken, vilket ger en jämnare och mjukare hud.

Hur djupt arbetar en kemisk peeling?

Kemiska peelingar kan variera i djupet beroende på de aktiva kemiska ämnena, koncentrationerna och hur länge de appliceras på huden. Här är en generell uppdelning av djupet för kemiska peelingar:

 

 1. Ytlig peel:

  • Koncentration: Vanligtvis mindre än 10% för AHA och mindre än 2% för salicylsyra.
  • Användning: Låg styrka används för mild exfoliering och är ofta lämplig för personer med känslig hud. Det kan vara en bra startpunkt för dem som är nya inom kemiska peelingar.

 2. Medium peel:

  • Koncentration: AHA kan vara mellan 10% och 30%, medan salicylsyra kan vara mellan 2% och 20%.
  • Användning: Medium styrka är mer potent och kan användas för att behandla en mängd hudtillstånd som fina linjer, ojämn hudton och lättare solskador. Dessa peelingar kräver vanligtvis mer återhämtningstid än låg styrka.

 3. Djup peel:

  • Koncentration: AHA över 30%, salicylsyra över 20%, och TCA över 30% räknas ofta som hög styrka.
  • Användning: Hög styrka är avsedd för djupare peelingar och används för att behandla mer avancerade hudtillstånd som djupa rynkor, äldre solskador och akneärr. Dessa peelingar kräver längre återhämtningstid och bör utföras av erfarna hudläkare eller plastikkirurger.

Det är viktigt att notera att styrkan inte är den enda faktorn att överväga. Andra faktorer som behandlingens varaktighet, hudtyp, och aktuellt hudtillstånd påverkar också hur en kemisk peeling upplevs och hur effektiv den är. Dessutom kan olika hudtyper tolerera olika styrkor olika väl. Innan du genomgår en kemisk peeling är det bäst att konsultera med en av våra hudvårdsspecialister på Reborn Avenue för att få en individuell bedömning och rekommendation baserat på dina specifika behov och mål.

Vilka olika typer av kemiska peelingar finns det?

Det finns tre huvudtyper av kemiska peelingar: ytlig, medeldjup och djup peeling. Dessa varierar i styrka och Ph värde.

Det finns olika typer av kemiska peelingar som används för att behandla olika hudtillstånd och förbättra hudens utseende. Kemiska peelingar kan klassificeras efter de aktiva kemiska ämnena och koncentrationerna som används. Här är några av de vanligaste typerna av kemiska peelingar:

 1. Alfahydroxisyror (AHA)

  Exempel: Glykolsyra, mjölksyra, mandelsyra.
  Egenskaper: Används för att behandla fina linjer, ojämn hudton, och för att förbättra hudens textur. Mjuka och lämpliga för ytliga peelingar.

 2. Betahydroxisyror (BHA)

  Exempel: Salicylsyra.
  Egenskaper: Effektiva för att behandla akne och fet hud. Salicylsyra har också antiinflammatoriska egenskaper.

 3. Trichloroacetic Acid (TCA)
  Egenskaper:
  Används för mellandjupa till djupa peelingar. Effektiv för att behandla solskador, fina linjer och akneärr. Kan kräva längre återhämtningstid jämfört med ytligare syror.

 4. Fenol
  Egenskaper: Djupgående peeling som används för att behandla djupa rynkor och äldre solskador. Kräver en längre återhämtningstid och kan endast utföras av erfarna hudläkare eller plastikkirurger.

 5. Kombinerade syror

  Exempel: Jessner's peeling (innehåller salicylsyra, mjölksyra och resorcinol).
  Egenskaper: Kombinerar olika syror för att ge en mer omfattande behandlingseffekt. Används ofta för att behandla solskador, akne och ojämn hudton.

Vad avgör styrkan på en kemisk peeling?

Styrkan på en kemisk peeling bestäms av flera faktorer som kombineras för att skapa den mest effektiva behandlingen för patientens specifika hudtillstånd. Här är de viktigaste faktorerna som påverkar styrkan på en kemisk peeling:

 1. Typ av kemisk syra:

  Olika kemiska syror har olika styrkor och egenskaper. Till exempel är glykolsyra starkare än mjölksyra, och TCA (triklorättiksyra) är generellt starkare än AHA- eller BHA-syror.

 2. Koncentration av den kemiska syran:

  Koncentrationen av den aktiva ingrediensen (kemisk syra) i peelinglösningen spelar en central roll. Högre koncentrationer resulterar vanligtvis i starkare och djupare peelingar.

 3. pH-nivå:

  pH-nivån av lösningen påverkar också styrkan. Lägre pH-värden ökar surheten och kan förbättra penetrationen av syrorna. För högre effektivitet väljs ofta en lägre pH-nivå.

 4. Exponeringstid:

  Hur länge peelinglösningen lämnas på huden påverkar styrkan av behandlingen. Längre exponeringstider ökar penetrationen och effekten av syrorna.

 5. Antal lager eller applicationer:

  Vissa peelingar kan utföras i ett enda lager, medan andra kan byggas upp genom att applicera flera lager. Antalet lager och appliceringar påverkar styrkan och effekten av peelingen.

 6. Patientens hudtyp och känslighet:

  Hudens reaktion varierar mellan olika individer. En persons hudtålighet och känslighet spelar en stor roll i att bestämma vilken styrka som är lämplig.

 7. Erfarenhet och skicklighet hos behandlaren:

  Behandlarens expertis och erfarenhet är avgörande. En erfaren professionell kan anpassa styrkan baserat på patientens behov och minimera risken för biverkningar. Valet av styrka för en kemisk peeling bör alltid baseras på en noggrann bedömning av patientens hudtillstånd och individuella mål. Det är viktigt att genomgå en konsultation med en av våra kvalificerad hudvårdsspecialist på Reborn Avenue för att få skräddarsydd rådgivning och behandlingsplan. En gradvis strategi, särskilt för personer som är nya inom kemiska peelingar, kan vara att börja med lägre styrkor och öka gradvis vid behov.

Vilken typ av kemisk peeling är bäst för mig?

Det bästa sättet att avgöra vilken typ av kemisk peeling som är lämplig för dig är genom att konsultera med en erfaren hudterapeut. De kommer att bedöma din hudtyp och dina specifika behov och rekommendera rätt behandlingsalternativ.

Är kemisk peeling smärtsamt?

De flesta kemiska peelingar är inte smärtsamma. De kan orsaka en viss stickande eller brännande känsla under behandlingen, men detta varierar beroende på individ och typ av peeling. Många människor upplever inte obehag alls.

Vad kan jag förvänta mig efter en kemisk peeling?

Efter en medel och djup kemisk peeling kan du förvänta dig att huden kan vara lite röd och fjällig under en kort period. Det är viktigt att följa eftervårdsanvisningarna från din hudterapeut för att säkerställa bästa resultat och minska eventuell obehag.

Hur lång tid tar det att se resultat av en kemisk peeling?

Resultaten av en kemisk peeling är individuell beroende på behandlingens styrka och utgångsläge. Vissa människor kan se omedelbara förbättringar, medan andra kan behöva behöva en längre tid och underhållning.

 

Antalet behandlingar som krävs varierar beroende på dina mål och ditt hudtillstånd. Vissa kunder kan vara nöjda med en enda behandling, medan andra kan behöva upprepa behandlingen flera gånger för att uppnå önskat resultat.

 

Kan jag använda kemisk peeling om jag har känslig hud?

Att göra kemisk peeling på känslig hud kräver försiktighet och en noggrann bedömning av hudtypen och tillståndet. För känslig hud rekommenderas vanligtvis mildare syror och lägre koncentrationer för att undvika överdriven irritation och biverkningar. 

X