Vad behöver jag tänka på före och efter behandling?

ATT TÄNKA PÅ FÖRE BEHANDLING

1 vecka innan ska du undvika kemiska peelingar, Retinol i hudvårdsprodukter. Efter Carbon Peeling kan det förekomma att huden flagnar. SPF kräm 50 rekommenderas.

Notera att det rekommenderas att överdriven solexponering bör undvikas, särskilt i 10 dagar före behandling och efter behandlingarna.

 

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

Efter Carbon Peeling kan det för vissa förekomma att huden flagnar, vilket är helt individuellt och har med din hudtyp att göra.

Undvik att aktivt sola både utomhus och solarium 2 veckor efter behandling.

Om du tänkt att vistas i solen närmsta veckorna bör du använda 

solskyddsfaktor 50 på området, även vintertid.

Undvik bad, bastu och aktivitet som höjer blodcirkulationen 48 timmar efter behandling.

Ta ej några anti-inflammatoriska tabletter 48 timmar efter behandling.

 

Vilka områden kan man behandla med carbon laser peeling?

Man kan i princip behandla de flesta delarna på kroppen, men de mest typiska områden är:

 1. Ansikte
 2. Hals
 3. Dekolletage
 4. Rygg
 5. Brösy

Är carbon laser peeling smärtsamt?

Carbon peeling är ingen smärtsam behandling. Under behandlingen kan man uppleva lätt stickningar och värme på huden, vilket är normalt medan lasern arbetar på det tunna lagret av den aktiva kolen.

Passar carbon laser peeling mig?

Carbon laser peeling har många fördelar, vilket gör den till ett bra alternativ för ett brett spektrum av kandidater. Laserpeeling är ett utmärkt val för äldre kunder som har mogen hud och önskar att förbättra hudens textur och ton genom att öka sin kollagenproduktion och är perfekt för personer med fet hud, förstorade porer och akne.

Hur ofta bör jag göra carbon laser peeling?

Frekvensen av Carbon Laser Peel-behandlingar kan variera beroende på individuella behov och önskade resultat. Generellt sett rekommenderas en kur för att uppnå och bibehålla optimala resultat.

 1. För hudförbättring och förebyggande underhåll:

  För personer som vill förbättra hudens utseende och bibehålla resultaten kan en kur på 3 till 6 behandlingar vara lämplig. Behandlingssessioner kan genomföras med cirka 2 till 4 veckors intervall.

 2. För att behandla specifika hudtillstånd:

  Om du behandlar specifika hudtillstånd som akne, pigmentfläckar eller fina linjer och rynkor, kan behandlingsfrekvensen anpassas baserat på hudens behov och behandlingsmål. Vi kommer att ge dig råd om det mest lämpliga behandlingsprotokollet för dina specifika förhållanden.

Det är viktigt att notera att Carbon laser peeling är en mild och icke-invasiv behandling, vilket gör den lämplig som en regelbunden behandling för att upprätthålla hudens fräschhet och lyster. Återhämtningstiden är vanligtvis minimal, och personer kan återgå till sina dagliga aktiviteter snabbt efter behandlingen.

X