Ytliga Blodkärl

Diod laser är en maskin som tar bort ytliga blodkärl med högfrekvent mikro punkt ljus som producerar 13,56 miljoner Mhz UHF elektromagnetiska pulser. Energin överförs under hudytan genom optisk fiber, krossar kapillärer som sedan absorberas av hudens vävnader. Resultatet är permanent!

Om ytliga blodkärl & kärlbristningar
Kärlbristningar är små vener som är belägna nära hudytan. De är vanligtvis tunna – mindre än en mm i omkrets, och har normalt sett en röd eller blåaktig färg. De finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan också förekomma på andra områden av kroppen. För kärl som är grövre än ca 0,5 mm är normalt sett laser inte den optimala behandlingen. Här rekommenderas istället en injektionsbehandling s.k skleroterapi.
Kärlbristningar på benen orsakar ingen förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer ytliga blodkärl från åderbrock. Då kärlbristingar är ytliga påverkas inte blodcirkulationen. De utgör därför i realiteten inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent estetiskt besvär.

Hur går behandlingen till?
Behandlingen kan kännas olika från person till person. Några känner en brännande känsla på huden och andra känner en dov smärta i kärlet. Det mesta av obehaget och smärtan är normalt sett borta inom en eller par dagar. (Känslan kan komma tillbaka igen efter några dagar när kärlet börjar upplösas/sönderdelas.)
Att behandla ytliga blodkärl med laser är både en snabb & effektiv behandlingsmetod. Tunna blodkärl i ansiktet brukar normalt sett behöva 1-2 behandlingar. De grövre kärl som ofta visar sig på benen kan behöva flera behandlingar. Diod laser är en maskin som tar bort ytliga blodkärl med högfrekvent mikro punkt ljus som producerar 13,56 miljoner Mhz UHF elektromagnetiska pulser. Energin överförs under hudytan genom optisk fiber, krossar kapillärer som sedan absorberas av hudens vävnader. Resultatet är permanent.

Behandlingen upprepas beroende på omfattningen av ådernät. Vanligtvis behövs 1-3 behandlingar med 1-2 månaders mellanrum för att få ett bra resultat.
Det är viktigt att veta att behandlingsresultatet är individuell. Under konsultationen kommer du få en beräkning av hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå ett visst resultat. Beräkningen är baserad på beprövad erfarenhet, men är ändå ingen garanti för önskad effekt.

Biverkningar
Det kan ibland även uppstå en förändring av pigmenteringen i huden på det behandlade området. I de flesta fall av denna s.k. hypo- eller hyperpigmentering sker detta på människor med mörkare hud eller när man nyligen utsatt huden för sol, före eller efter behandlingen. Pigmentförändringen försvinner oftast efter 3-6 månader. Hypopigmenteringen kan ta 12-24 månader på sig att försvinna.

Att tänka på före behandlingen
Tänk på att inte exponera huden för sol, varken ute eller i solarium. Använd heller inte färgspray eller brun-utan-sol på huden 4 veckor innan en behandling.

Vi behandlar inte personer som

 • Är gravida eller ammar
 • Har eller har haft hudcancer
 • Använder mediciner eller hälsokostpreparat som gör din hud ljuskänslig
 • Har exponerat huden för sol de närmaste 4 veckorna
 • Genomgott någon form av kemisk peeling de senaste 4 veckorna
 • Har behandlats med någon form av A-vitaminderivat som Accutane elller
    aknebehandling de senaste 6 månader.
 • Har diabetes som inte är under kontroll
 • Har keloid ärrbildning
 • Har skör hud
 • Äter blodförtunnande medicinering
 • Har historia av blödarsjuka
 • Använt steroider de senaste 3 månader 

Efter behandlingen
Nästan omedelbart efter behandlingen uppstår en rodnad och svullnad på huden som lägger sig efter några dagar. På det behandlade området kan det även uppstå ett blå & lila märke som försvinner efter 5-15 dagar. När märket bleknar, kan huden få en rostbrun missfärgning som det kan ta 3-6 månader innan det bleknar. Den rostbruna fläcken är en utfällning av järn som man har i blodet. I vissa fall kan det även uppkomma en blåsa eller skorpa på det behandlade området. Detta läker vanligtvis ut efter 5-10 dagar.

Det tre första dygnen efter behandlingen bör du använda stödstrumpor då blodflödet och vätska man har i benet fördelar sig då så jämt som möjligt samt att svullnaden lägger sig fortare och bästa resultat uppnås. 

4-5 dagar efter behandlingen kan man skydda det behandlade området genom att inte utsätta sig för varma bad, idrotta eller annan pulshöjande träning, massage, bastu, havsbad/pool m.m. Man ska även skydda det behandlade området för solexponering i 4 veckor efter behandlingen med kläder eller SPF 50. Risk finns annars för hyperpigmentering i huden. Du återgår till dina vanliga aktiviteter omedelbart efter din behandling.                                     

PRIS
 Blodkärl på näsan – 1 000 kr (ord.pris 2500kr)
Blodkärl på kinder – 2 000 kr (ord.pris 3000 kr)
Blodkärl på benen – 3 000 kr (ord.pris 4000kr)