Vaxning & Sugaring

Sugaring är en av de mest effektiva och mest skonsamma hårborttagningsmetoder som finns på marknaden. Sugaring härstammar från Asien och är en urgammal hårborttagningsteknik. Sugaring lösgör kroppshåren i växtriktningen med rötterna och lämnar efter sig en silkesmjuk hud. Med rätt teknik bryts inte kroppshåren av och ingen inåtvänd hårväxt uppstår. Samtidigt skrubbas huden skonsamt och avlägsnar döda hudceller. Då kroppshåren avlägsnas ända från roten, uppstår ingen stubb genast nästa dag, du kan njuta i veckor av din silkeslena hud.

Olika typer av vax
Vi använder oss olika typer av vax beroende på vilken kroppsdel som ska behandlas. Vi använder framförallt ett så kallat kallvax som är oljebaserat och värms upp en vaxvärmare. Vi anser att detta är det mest effektiva vaxet för att få ett optimalt hårfritt resultat. Vaxet rollas på huden med en vaxkassett och dras sedan bort med en vaxremsa. Vi använder även ett kallvax som appliceras med spatel på huden. I våra intimvaxningar och när vi vaxar mer känsliga delar av kroppen så använder vi ett sockervax, ett vattenlöslig som varms upp och appliceras i mottsatt riktning av håret och dras bort för hand utan remsa), ett mjukt och behagligt vax som formar sig efter kroppsdelen som ska vaxas.

Så fungerar vaxning
Vaxning är en effektiv och skonsam hårborttagningsmetod som ger ett slätt och hårfritt resultat. De strån som är tillräckligt långa rycks ut från hårsäcken och normalt sker en återväxt inom 3-6 veckor. Vid regelbunden vaxning blir hårväxten mjukare och tunnare till skillnad från rakning då stråna blir grova. Oftast blir hårväxten glesare med tiden då man tröttar ut hårsäckarna. För att få ett så bra resultat som möjligt bör hårväxten vara ca 7-8 mm, d v s ca 3 veckors utväxt. Man bör även undvika rakning mellan vaxningstillfällena för att få ett så varaktigt resultat som möjligt. Första gången man vaxar sig så känns det oftast mer smärtsamt då håret sitter hårdare i hårsäcken. Med tiden då håret blir tunnare så minskar smärtan då håret lossnar lättare. Då håret har olika växtfaser brukar det bli lite korta strån kvar vid första vaxningstillfället. Dessa försvinner vid nästa vaxning. Bäst hårfritt resultat får man efter flera vaxningsbehandlingar då hårväxten ”kommer i fas”.

Efter din vaxning
Det kan ta 24h-48h för huden att återhämta sig efter en vaxning. När håret avlägsnas från roten under vaxning, ser kroppen detta som en attack. Som svar, sparkar kroppens immunsystem och då börjar produktionen av histamin. Histamin produceras inuti cellerna till platsen för trauma. Histamin effekten är att orsaka blodkärlen att vidgas och huden blir röd. Det är helt ofarligt och lägger sig oftast inom 1-2 dygn. Tänk på att huden är extra känslig efter vaxning, hårsäckarna är öppna och känsliga för smuts och bakterier. Om det efter behandlingen finns kvar något vax kan du avlägsna det med lite olja. Ibland när håret växer ut igen kan man få problem med inåtväxta hårstrån. För att undvika detta peela huden så att stråna hittar ut igen samt mjukgör med en lotion. 

Tips innan vaxning
•Vid vaxning bör utväxten vara minst 7-8 mm. För bästa resultat bör du spara ut hårväxten i ca 3 veckor.

•Om hårväxten är alltför lång, t ex vid rygg, bröst/mage, intima områden rekommenderas att trimma ner hårväxten för att det inte skall göra alltför ont.

•Peela gärna huden några dagar innan din behandling för att avlägsna döda hudceller. Undvik att smörja det område som ska behandlas samma dag som behandlingen.

•Huden bör inte vara solbränd eller irriterad

Tips efter vaxning
•Undvik svettig träning och bad de närmaste 24 timmarna efter vaxning.

•Duscha endast i svalt vatten de närmaste 24 timmarna och undvik tvål.

•Undvik även att smörja det vaxade området med parfymerade krämer.

•Undvik även att sola de närmaste 3 dagarna efter vaxning.

•Om du rör dig utomhus – använd solskyddsfaktor, gärna SPF50.

Vaxning

Hela Ben
Pris: 599 kr.


Hela Ben + Bikini
Pris: 699 kr.


Halva Ben
Pris: 425 kr.


Halva Ben + Bikini
Pris:  525 kr.


Bikini 
Pris: 199 kr.


Rumpa
Pris: 299 kr.


Hela Ben + Brasiliansk Sugaring
Pris: 899 kr.


Halva Ben + Brasiliansk Sugaring
Pris: 699 kr.

Mage 
Pris:  299 kr.


Bröst
Pris: 299 kr.


Mage + Bröst 
Pris:  499 kr.


Rygg
Pris: 350 kr.


Axlar
Pris:  199 kr.


Rygg + Axlar
Pris:  399 kr.

 

Hela Armar
Pris: 399 kr.


Halva Armar
Pris:  299 kr.


Armhålor 
Pris: 249 kr.


Hela Armar + Armhålor
Pris:  449 kr.


Halva Armar + Armhålor
Pris:  349 kr.


Nacke
Pris: 199 kr

 

Sugaring

Hela Armar
Pris:  499 kr.


Halva Armar
Pris: 399 kr.


Armhålor 
Pris: 349 kr.


Hela Armar och Armhålor
Pris:  549 kr.


Halva Armar och Armhålor
Pris:  449 kr.


Sugaring Näshår
Pris: 150 kr.

Hela Ben
Pris: 799 kr.


Hela Ben + Bikini
Pris: 899 kr.


Halva Ben
Pris: 625 kr.


Halva Ben + Bikini
Pris:  725 kr.


Bikini 
Pris: 299 kr.


Rumpa
Pris: 399 kr.

 

Brasiliansk Sugaring
Pris: 450 kr.


Brasiliansk Sugaring + Rumpa
Pris: 599 kr.


Hela Ben + Brasiliansk Sugaring
Pris: 1095 kr.


Halva Ben + Brasiliansk Sugaring
Pris: 895 kr.