Spray tan

Spraytan gör att du blir brun utan att ha vistats i solen!
Ingen UV strålning som tränger ner i huden och gör huden oelastisk och rynkig.
skydda huden mot strålningsskador & minskat risken för hudcancer.

 

Så fungerar spraytan
En sprayvätska innehåller bl.a DHA, erythrulose och (i de flesta fall) “bronzer” som sprayas på huden. Bronzern är en ej permanent initial färg som visar var och hur mycket man sprayar. DHA och erythrulose reagerar med proteiner i hudens yttersta lager och producerar ett pigment kallat melanoidin.

Vid spray tanning skapas melanoidin, ett ämne som inte ska misstas för melanin som uppträder när man solar på konventionellt sätt. Målet med spray tanning är att få melanoidin att ge exakt samma färg som melanin. Pigmentets slutliga färg beror på sprayvätskans innehåll men också hudtypen och hur allting samverkar.

Behandlingens hållbarhet beror främst på hudtypen men även sprayvätskan.
Efter man sköljt bort bronzern, kvar blir en vattenfast och väldigt naturtrogen solbränna som varar i ca 7-10 dagar. Effekten försvinner gradvist, som en naturlig solbränna.

Före spraytan
Duscha och skrubba kroppen ordentligt. Det bästa är att använda skrubbhandskar istället för skrubbkrämer då dessa kan innehålla olja och förhindra spraytan vätskan att absorberas i huden

 • Använd EJ bodylotion eller deo samma dag som din spraytan! Ansiktskräm går bra. 
 • Använd ej parfym på kroppen eller smink, kommer du sminkad så finns det möjlighet att sminka av sig på salongen! 
 • Ha mörka och så löst åtsittande kläder som möjligt! Du kan få färg på kläderna, men oroa dig inte färgen går bort i tvätten.  
 •  Om man vill ta bort hår på kroppen ska man tänka på att göra de 24 timmar innan behandling utförs.

Efter spraytan

 • Beroende på hur brun du vill bli varierar tiden till första duschen, men från
  4-8 h. Sen tar det ca 15 h för färgen att helt utvecklas. Så det bästa är om du sprayar dig dagen innan eller 2 dagar innan ett event.
 • Första duschen sköljer du bara av kroppen med endast vatten, ingen tvål! du kommer känna dig relativt ljus efter första duschen men oroa dig inte färgen utvecklas under de kommande timmarna.
 • Undvik träning, deo och smink de första 8 h efter dusch. 
 • Smörj in kroppen efter varje dusch så håller du kroppen återfuktad och färgen håller längre och försvinner från kroppen jämnt utan att lämna dig fläckig.
 • Badda kroppen med handduken efter du duschat
 • Tänk på att långa varma bad, bastu och klorvatten kan göra att färgen åker av snabbare.
 • När det gått 7-10 dagar efter din spraytan och färgen börjar lossna, peela dig och gnugga kroppen med en torr handduk efter duschen så får du bort det sista av färgen

PRIS
Helkropp 350 kr
Halvkropp 230 kr
Ansikte + Axlar 120 kr