Permanent Makeup

Med en permanent make up, så kallad kosmetisk tatuering, kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliner & läppar. Kosmetisk tatuering är perfekt för dig som inte har tid, energi eller expertis att applicera kosmetika varje dag. Det förenklar vardagen, från morgon till kväll vare sig du är på brådska till arbetet, följer barnen till skolan eller är aktiv i någon sport, dina ögonbryn, eyeliner och läppar kommer inte att mista nyansen eller smetas ut under dagen, vilket ger dig ökad frihet för annat i vardagen.

 

HUR GÅR DET TILL

Behandlingen börjar med att man ritar fram den önskad formen med en penna. (ögonbryn, läppar och eyeliner). Vi bestämmer tillsammans färg och form.

Man för in pigment antingen med maskin eller ett microblad. När man arbetar med maskin är det en elektronisk penna med tunn nål i som penetrerar hål i det översta hudlagret och sedan fylls hålen med färg. Medans med microblading som är en manuell metod, gör man små, tunna skärningar i huden för att föra in pigment i hudlagret.

Behandlings tid beror på område. Ögonbryn/eyeliner tar normalt 2 timmar och läppar tar 2-3 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för påfyllning efter 4-6 veckor. 

Behandlingen kan upplevas olika smärtsam för olika individer. De flesta tycker dock att tatueringen känns betydligt mindre än man förväntat sig. Bedövningssalva appliceras efter vi har tatuerat in kanterna. Ett tips för dig som är extra känslig- lägg på Emla salva 1 timme innan behandlingen.

Önskar du tatuera dina ögonbryn med en mycket mörkare eller ljusare nyans än din egna rekommenderar vi att du färgar dem ett par dagar innan.

RESULTAT EFTER LÄKNING

Eftersom varje tatuering är individuell och kan variera beroende på hudtyp lämnar vi ingen garanti på resultatet. Vid oljig eller fet hy, grov hy med stora porer samt om du är rökare eller blöder mycket vid behandling kan tjocklek och färg påverkas.

Pigmentet uppfattas av kroppen som främmande och huden har olika sätt att hantera och möta det införda ämnet. En del av det pigment som förs in kommer att stötas bort redan under den första veckan då den uppkomna sårskorpan trillar av. Ytterligare pigment stöts successivt bort under det att överhudens celler vandrar mot hudytan. Det djupare liggande pigmentet, som har hamnat i läderhuden, kommer att möta immunförsvarets aktiva celler som plockar upp pigmentkornen och transporterar dem till lymfkörtlarna. En del av pigmentkornen kommer dock inte att kunna transporteras bort och dessa blir det som bildar den kvarvarande tatueringen.

Individer kan hantera det införda pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat.
Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar.

Alopeciakunder kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt.

EFTERVÅRD

Efter att behandlingen är klar får du med dig instruktioner på hur du ska sköta din tatuering. Samma dag som du gjort din tatuering kan du vara lite röd eller svullen. Upp till en vecka efter behandling kommer pigmentet att vara mörkare än det slutliga resultatet. Det beror på att det tar en tid innan färgskorporna trillat av.

Under den första veckan efter behandlingen bör du undvika direkt solljus och använda keps eller solglasögon utomhus. Undvik också långa bad i saltvatten, klorerat vatten och bastu.

DU BÖR UNDVIKA

 • Du bör undvika mediciner och kosttillskott som är blodförtunnande såsom Varan, Ipren, C-vitamin,  Acetylsalicylsyra, Treo, ibuprofen & Omega 3 fiskolja i minst 3 dagar före eftersom risken för blödning ökar. (Alvedon går bra att ta.)
 • Du bör undvika Kaffe, te, energidrycker samma dag eftersom risken för blödning ökar under behandlingen vilket kan medföra att färgen inte fastnar. 
 • Du bör inte ha solat i solen eller i solarium minst 24 timmar innan pigmentering då solning gör huden extra känslig och skör vilket kan ge svårare läkning samt större blödningsrisk.
 • Behandling vid menstruation eftersom man då är känsligare för smärta.
 • Om du har en tatuering i området sedan innan så boka en konsultation eller (Skicka bilder till vår mail adress för bedömning: info@rebornavenue.se alt. till vår facebook eller instagram sida)

VID BEHANDLINGEN SKA DU INTE

 • Vara gravid eller amma bl a för att hållbarheten hos färgen kan påverkas av hormoner.
 • Äta blodförtunnande mediciner.
 • Använda krämer och/eller mediciner mot vissa hudåkommor, t.ex. Tretinoinkräm och Roaccutan, gör huden extra känslig under behandlingstiden och rekommendationen är att man väntar i minst 6 månader innan en pigmentering kan ske. Om du är osäker bör du boka in en konsultation.
 • Har du sprutat in fillers i läpparna bör du avvakta 3 månader med att pigmentera läpparna
 • Har du sprutat in Botox i pannan bör du avvakta 1 månad med att pigmentera brynen.
 • Har du gjort en ögonlocksoperation bör du avvakta 6 månader. Annars kan resultatet bli missvisande.
 • Ha sår, acne, utslag eller eksem på behandlings området.
 • Gjort djupgående hudbehandling i området senaste 2 veckorna (laser, kemisk peeling mm.)
 • Diabetes, ha högt blodtryck, ha Rosacea, Psoriasis i ansiktet.
 • Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
 • 18-årsgräns

HÅLLBARHET

Eftersom varje tatuering är individuell och kan variera beroende på hudtyp lämnar vi ingen garanti på resultat eller hållbarhet. Vid oljig eller fet hy, grov hy med stora porer samt om du är rökare, solar eller blöder mycket vid behandling kan tjocklek, färg och hållbarhet påverkas.

Resultatet kan varieras hos vissa när man har en äldre tatuering. Vid en traditionell tatuering punkterar man in färgen djupt in i huden. Det leder till ärrbildning och just därför kan effekten variera olika hos kunder som har redan en tatuering.

Ju äldre man är, ju längre sitter färgen. Läpp pigmentering och eyeliner kan hålla i 2-4 år, ögonbryn i 1-2 år. Men kan även sitta kvar längre. Du kan aldrig vara garanterad att pigmenteringen kommer försvinna till 100 % det är därför viktigt att noga tänka igenom val av form och färger.

PRIS

Bryn  4.999 kr 

Bryn återbesök efter 1 – 1,5 år 2.500 kr

Bryn återbesök efter 2 år 3.500 kr

Bryn återbesök inom 2 mån 500 kr

Bryn återbesök inom 9 mån 1.500 kr

Läppar  4.999 kr

Läppliner  3.499 kr 

 Eyeliner uppe  2.999 kr

 Eyeliner nere 1.999 kr

Eyeliner uppe & nere 3.499 kr

ÅTERBESÖK

Återbesök skall göras mellan 4-6 v efter för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen. Vissa hudtyper kräver även ett 3:e återbesök.

( Extra återbesök kostar 500:-)