Diode Laser

Diod-laser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Den har nu ersatt de äldre metoderna med “rubinlaser” och “ljuslampa” både i Sverige och internationellt. Diod-lasern är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Aldrig innan kunde man ta bort hår så snabbt och med så lite smärta! 

Hur fungerar diod laser?

 • Metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.
 • En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!
 • Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 5-8 behandlingar för att få bort allt hår.
 • Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. 
 • Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas. 

Inför & efter hårborttagning

 • Du bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandling. Håret ska rakas dagen innan eller samma dag som behandlingen sker.
  Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.
 • Efter en behandling kan viss rodnad uppstå i huden. I vissa fall även små svullnader som anses vara helt ofarliga och försvinner vanligtvis efter 24-48h. Viktigt att tänka på att inte klia eller riva upp i huden efter en behandling, samt smörja in väl med aloevera kräm. Sedan ska man även tänka på att skydda sig väl inför en eventuell solexponering genom att använda höga solskyddsfaktorer (Spf 50+) i framförallt 2-4 vekor efter behandlingen.

Vem kan behandlas?

 • Generellt brukar man säga att lasern ser bäst vid ljus hud samt mörka håstrån. Alla människor har olika hudtyper men som regel gäller ju ljusare hy och mörkare hår, desto bättre och snabbare resultat erhålles. Mörkhyade människor är svåra att behandla pga den rika pigmenteringen i huden där risken för brännskador är stora. Dock finns det en viss justering av pulsstyrka och pulstid som går att anpassa till viss grad.
 • Personer med gråa eller vita hår kommer ej att uppnå en permanent effekt då pigment saknas i håret.

  Observera! Vid medicinering, graviditet, diabetes samt andra hormonförändringar i kroppen, uppmanas kunden att informera oss detta vid konsultation.

Paket Deal