Triple-Wave Diodlaser

Trippel wave diod laser behandlar både tunnare och tjockare hårstrån, dock måste hårstråna innehålla pigment så grå, röda, helt blonda eller vita går inte att lasra med bra resultat.

Alla hudtyper och hudfärger går att behandla med dido laser så länge hårstråna är mörkare än huden. Effektiv och säker behandling för permanent hårborttagning. Trippel wave nyttjar alla fördelar av 3 olika våglängder 755NM, 808NM samt 1064NM i samma handtag som en intrigerad lösning. Alla våglängderna har olika karaktärer och man behandlar håret i olika stadier av tillväxt.

HUR FUNGERAR LASER HÅRBORTTAGNING

  • Metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.
  • En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!
  • Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 6-8 behandlingar för att få bort allt hår.
  • Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-10 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. 
  • Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas. 

INFÖR & EFTER HÅRBORTTAGNING

  • Du bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandling. Håret ska rakas dagen innan eller samma dag som behandlingen sker.
    Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.
  • Efter en behandling kan viss rodnad uppstå i huden. I vissa fall även små svullnader som anses vara helt ofarliga och försvinner vanligtvis efter 24-48h. Viktigt att tänka på att inte klia eller riva upp i huden efter en behandling, samt smörja in väl med aloevera kräm. Sedan ska man även tänka på att skydda sig väl inför en eventuell solexponering genom att använda höga solskyddsfaktorer (Spf 50+) i framförallt 2-4 vekor efter behandlingen.

HÅRETS TILLVÄXTFASER

Det finns mer hår än du kan ana!
Om du tittar på din arm så kommer du just nu bara att se ungefär en tredjedel av allt hår som huden egentligen producerar. Där är tre faser som kallas för Anagen, Telogen och Katagen. Det mesta av det hår du just nu ser befinner sig i den Anagena (tillväxt) fasen. En del av dina hår på armen är i den Telogena (avstötning) fasen. Det innebär att du just nu inte ser allt det hår som befinner sig i den Katagena (vilo) fasen. Dessa olika faser är olika långa över hela kroppen. I ansiktet omsätts håret snabbare än på benen. Detta måste man ta hänsyn till när man tar bort hår på de olika områdena.
Hårborttagning måste få ta lite tid.
Eftersom vi inte kan skynda på de olika faserna måste vi istället anpassa oss till dem och låta varje områdes viloperiod (Katagen) få verka ut innan vi kan ta bort håret. Det är nämligen bara hår i den aktiva växt-fasen (Anagen) som vi kan förstöra. Då har håret fullständig kontakt med hårsäcken. Hårborttagning kan alltså ta allt mellan 6 – 18 månader beroende på vilket område vi behandlar. Armhålor och bikinilinjen är enklast och går snabbast. Ansiktet kräver oftast lite fler behandlingar pga. att hårstråna är lite tunnare och att det ibland stimuleras av manligt könshormon. Benen och ryggen tar oftast längst tid att behandla eftersom viloperioden (Katagen) är mycket lång på dessa områden.

VEM KAN BEHANDLAS MED TRIPLE-WAVE DIODLASER?

Triple-Wave Diodlaser är en förbättrad och helt nyutvecklad teknik inom Diod Lasern. Kraften och Laserstängerna är ännu bättre i Triple-wave Diod Laser = Starkare kraft, bättre behandlingsresultat.
Triple-wave Diod Laser har tre våglängder i ett handtag; 755 nm, 808 nm och 1064 nm.
Därför kan denna användas för permanent hårborttagning för tunnare och tjockare hårstrån, dock måste hårstråna innehålla pigment så grå, röda, helt blonda eller vita går inte att lasra med bra resultat.

808 nm = standardvåglängd för alla hårtyper.
755 nm = specifikt effektiv för ljusa hår.
1064 nm = specifikt effektiv för mörk eller solbränd hud.

Den har 10 HZ repetitionsfrekvens och “IN-Motion” intelligent läge för att få den snabbaste behandlingen med hastighet upp till 10 skott per sekund.
Triple-Wave Diod Lasern arbetar med 3 våglängder, som kommer ut på samma gång för att arbeta i olika hårdjup för att uppnå permanent hårborttagning av alla hudtyper och hårtyper.

ALEX 755 nm våglängd.
Alexandrite-våglängden erbjuder kraftfullare energiabsorption av melanin-kromoforen, vilket gör den idealisk för det bredaste utbudet av hårtyper och färger – särskilt ljusfärgat och tunt hår. Med mer ytlig penetrering riktar sig våglängden på 755 nm till utbuktningen av hårsäcken och är särskilt effektiv för ytligt inbäddat hår i områden som ögonbrynen och överläppen.

DIOD 808 nm våglängd.
Den klassiska våglängden i Laserhårborttagning, 808 nm våglängd, erbjuder djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig kraft och hög repetitionshastighet. Dess djupa penetrationsförmåga riktar sig mot hårets hårsäck medan måttlig penetration av vävnadsdjup gör den idealisk för behandling av armar, ben, kinder och skägg.

YAG 1064 nm våglängd.
YAG 1064-våglängden kännetecknas av lägre melanin-absorption, vilket gör den till en fokuserad lösning för mörkare hudtyper. Samtidigt erbjuder 1064 nm den djupaste penetrationen av hårsäcken, så att den kan rikta in sig på att behandla djupt inbäddat hår i områden som hårbotten, armhålor och köns områden. Med högre vattenabsorption genereras en högre temperatur, ökar 1064 nm våglängden den termiska profilen för den totala laserbehandlingen för mest effektiv hårborttagning.

Observera! Vid medicinering, graviditet, diabetes samt andra hormonförändringar i kroppen, uppmanas kunden att informera oss detta vid konsultation.

PAKET DEAL