Filler & Botox

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och även djupare veck i ansiktet. När vi blir äldre minskar också halterna av till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden. Tillsammans med solexponering påverkas huden som med tiden förlorar sin fasthet och bildar fler linjer och rynkor. Linjer och rynkor i ansiktet skapas också av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan många gånger. Med åren kan rynkor bli mer permanenta. En dynamisk rynka uppkommer när vi rör på ansiktet, och en statisk rynka stannar kvar även i viloläge.

FILLERS

Fillers används för att förbättra ansiktskonturen, volymfördelning och behandlar rynkor genom injektioner av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. Med fillers kan man exempelvis forma och fylla läppar, kinder, käklinjer, haka, rekonstruera näsans profil och minska påsar under ögonen.

Vi värderar patientsäkerheten och erbjuder hög kvalitet av fillersprodukter som är CE märkta. Alla behandlingar utförs av leg. personal som är certifierade av Estetiska Injektionsrådet i Sverige. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation, där kan du ställa dina frågor och gå igenom behandlingens processen tillsammans med behandlaren för att du skall känna dig trygg och säker.

​Behandlingen med Fillers håller i ungefär 6-12 månader. Vi rekommenderar en påfyllning efter ungefär 4 månader efter första behandlingstillfället för att uppnå ett långvarigt resultat.

Du ser resultatet efter 2-3 dagar men i vissa fall kan det ta upp till 2 veckor innan behandlingen har gett en full effekt

BOTOX

BOTOXBOTULINUMTOXIN eller den så kallade Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler eller djupt in i huden. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler. Botox kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av ansiktets mimiska muskler, t.ex. mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögon och mun. Man kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Muskelavslappning kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen. Dessutom används Botox vid medicinska besvär såsom migrän, spänningshuvudvärk, kronisk muskelvärk och överdriven svettning genom injektioner i det drabbade området m.m.

Botox effekten varar normalt i 3-6 månader.

INFÖR INJEKTIONSBEHANDLING

-Informera behandlaren om ditt hälsotillstånd, eventuella medicin intag och allergier.

-Du skall inte ha Herpes infektion som pågår i kroppen eller i injektionsområdet.

-Informera behandlaren om du är gravid eller ammar.

-Undvik läkemedel som Ipren eller liknande veckan innan behandling för att det gör att man får lättare blåmärken i injektionsområdet.

-Informera behandlaren om du är gravid eller ammar.

-Ifall du äter kosttillskott t.ex. Omega 3/6 skall du sluta med dessa 2 veckor innan behandlingen.

-Drick inte alkohol de närmsta 48 timmar innan behandlingen.

-Du skall inte ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.

-Du skall inte ha kvissla eller finne på injektionsområdet.

 

EFTER INJEKTIONSBEHANDLING

-Blåmärken eller svullnad kan framstå efter behandling men det försvinner inom några dagar.

-Vissa kan få tillfällig huvudvärk efter behandlingen.

-Undvik hård fysisk aktivitet samma dag som behandlingen har utförts.

-Sitt inte i direkt solljus, solarium eller bada bastu 2-4 dagar efter.

-Kläm och massera inte det behandlade området, då kan du flytta produkten och påverka resultatet

-Undvik att sminka det behandlade området de närmaste timmarna

-Utsätt inte området för intensiv värme eller extrem kyla tills svullnaden och rodnad har lagt sig.