Ytliga blodkärl

På Reborn Avenue använder vi oss av laserbehandling med Diod Laser nm980 för kärlborttagning.

Om ytliga blodkärl & kärlbristningar
Kärlbristningar är små vener som är belägna nära hudytan. De är vanligtvis tunna – mindre än en mm i omkrets, och har normalt sett en röd eller blåaktig färg. De finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan också förekomma på andra områden av kroppen.

Kärlbristningar på benen orsakar ingen förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer ytliga blodkärl från åderbrock. Då kärlbristingar är ytliga påverkas inte blodcirkulationen. De utgör därför i realiteten inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent estetiskt besvär.

Hur fungerar diod laser på ytliga blodkärl?
Att behandla ytliga blodkärl med laser är både snabbt och en väldigt effektiv behandlingsmetod. Vid en laserbehandling behöver man inte tränga igenom hudytan för att försluta de utvidgade små vener som bildar kärlbristningarna. Laserljuset tas upp utav blodkärlet och det skapas då värme inuti kärlet som då gör att kärlet dör.
Man kan behöva upprepa behandlingen beroende på omfattningen av ådernät. Vanligtvis behövs 1-3 behandlingar.

Biverkningar
Det finns en liten risk för en ytlig brännskada på huden. Övergående brunpigmentering som brukar försvinna inom 1 år.

 

Efter behandlingen
Efteråt kan kärlen bli lite svullna och huden kan bli lite röd. De lite större kärlen kan försvinna nästan helt med en gång men de kan kännas lite ömma. De små ytliga och tunna kärlen kan se ut som klösmärken. Det tre första dygnen efter behandlingen bör du använda stödstrumpor då blodflödet och vätska man har i benet fördelar sig då så jämt som möjligt samt att svullnaden lägger sig fortare och bästa resultat uppnås. Tänk även på att avstå från intensiv träning. 

PRIS
Kommer inom kort

Stäng meny