Kemisk peeling

Fördelarna med våra peels är olika. Gemensamt är dock, men i varierande grad, att:

• De eliminerar död hud djupare ned i epidermis än klassisk peeling.

• De stimulerar djupare hudlager vilket resulterar i;

• En Boostad Kollagenproduktion (Kollagen “håller ihop” huden och är spänstgivande)

• En hud med ett hälsosamt, jämnt och yngre utseénde.

• De möjliggör penetration av aktiva cremer, masker mm vilket ger dig ett otroligt mervärde av både behandlingar och hemmavård.

• De öppnar upp stängda porer så att tilltäpptheter minskar.

• En starkt ökad syresättning dödar även p-acnebakterien.

• Om du valt att arbeta med rekommenderad vård innan din behandling kan effekten öka MARKANT då du börjat din “skalande” process.

• Det kan även vara så att din hud är för nysolad inför behandling om du inte väljer att arbeta med rekommenderad UV-faktor inför behandlingen.

• UV-Faktor, minimum 15 är det enda kravet vi har på efterbehandling vid peels som är ytliga.

• Kemisk peeling kan ge dig en otrolig kick för huden, men då huden ett levande organ avtar effekten relativt snabbt om man inte använder stimulerande hemmavård.

Det börjar alltså samlas död hud på nytt och den nyvunna lystern, renheten i porerna osv går därav förlorad, långsamt, men säkert.

När man använder exempelvis rengöring och nattkräm i Dermaceutic kan detta upprätthålla den proffessionella peelens resultat till den grad att man bara behöver komma på kur 2 ggr per år för att hålla huden i topptrim.

Vi startar med starkaste först, kom ihåg att det inte är säkert att alla passar för dig. Boka därför 15 min kostnadsfri konsultation om du inte tidigare varit på behandling hos oss. Effekten påverkas av förarbete hemma + hos oss, typ av syra, syrans koncentration, pH-värde, antal appliceringar, verkningstid och bas.

LÄKAR-PEELINGAR

Som tex COSMO PEEL OCH SPOT PEEL, dessa penetrerar ned till det understa lagret i överhuden, Basalcellslagret där cellernanybildas. Därav är dessa peels något smärtsamma och kräver ordentlig läkande/ skyddande hemmavård. Därför är det viktigt att ha med sig rätt vård hem.

YTLIGA PEELS

Som tex MILK PEEL, har avsevärt mycket ytligare penetrationsförmåga än de mediumdjupa.

Man kan säga att de når ungefär halvvägs ned till basalcellslagret.

Detta räcker gott för en snabb fräschör, eller i en kur för en stor förbättring av elasticitet, linjeringar och pigmentering.

Design

TCA peeling 2500:-

Indikationerna är åldrad eller livlös hud, linjer, akne-ärr och bristningar.Vi väljer mellan 15-20% av denna kraftfulla TCA- peel. Flagning följer efter våra mediumdjupa peels så de ska inte göras tätt inpå sociala event. Ta gärna en receptfri värktablett innan du kommer då denna bränner ganska rejält under ett par minuters tid. Kan upprepas upp till 4 ggr för grov hud. Då erhålles sista gången kostnadsfritt (Gäller ord.pris).

Design

Mask Peel 650:- (ord.pris 1200:-)

Inbakas i Akne Behandling

30% Glykolsyra/Bentonitlera pH 2,5. Perfekt peel vid Fet hud, Acne, förstorade porer och vid allmänt behov av djuprengöring. Som en dammsugare för comedoner (pormaskar). Bra alternativ till Portömning då de minsta comedonerna som vi hudterapeuter vanligen inte får bort manuellt elimineras effektivt.

Design

Mela Peel 2500:- inkl Mela Cream

Indikationerna är Pigment förändringar så som Melasma (vanligt i samband med graviditet/ P-piller) eller åldersfläckar/ lentigo. Även bra för postinflammatorisk pigmentering som t ex uppstår efter acne. Behandling men den känns inte smärtsam på samma brännande sätt som Cosmopeel. Utföres nästan alltid bara 1 gång. I undantagsfall gör man 2 behandlingar, då en månad efter första behandlingen.

Design

Milk Peel 1700:-

Ca 65% Glykolsyra, Mjölksyra & Salicylsyra. H 1,7 vilket gör att den känns något svidande under de 1-2 minuterna den verkar. Milk peel utföres mest av alla peels på salongen. Detta för att den snabbt gör dig till festens mittpunkt med sin fina effekt på lystern, att den snabbt utjämnar struktur, hudflagor mm samtidigt som porer töms och dras ihop, smålinjer smälter bort och processer djupt ned i huden kickas igång- så som hyaluronsyre- och kollagenproduktion. Utan någon tid av jobbig flagning hemmavid!